Akoestiek

Wooncomfort wordt sterk bepaald door goede akoestiek.
Geluidskwaliteit is bepalend voor een aangename sfeer in een ruimte. Daarbij speelt akoestiek een sleutelrol. Zo zal nagalm, veroorzaakt door meerdere mensen in een ruimte, als een storende factor worden ervaren.

Wat kan Olminkhof-Jannink voor u betekenen op akoestisch gebied?
Olminkhof-Jannink kan sterk hinderlijke nagalm reduceren dankzij een naadloos en strak akoestisch plafondsysteem. Zo krijgt de ruimte een strakke en stijlvolle uitstraling en bent u verzekerd van een perfecte akoestiek.
De materiaalkeuze en bouwvorm bepalen grotendeels de akoestiek van een woning of werkruimte. Zachte materialen zoals gordijnen, vloerbedekking en stoffen banken reduceren de nagalm enigszins. De nagalm wordt echter weer versterkt door harde plafonds, wanden en vloeren van moderne, harde en gladde materialen, die tegenwoordig veel worden toegepast. Een nagalmtijd van 0,8 sec wordt over het algemeen als prettig ervaren. Door te kiezen voor een akoestisch plafond of wand (gedeelte) kunnen we hinderlijke nagalmtijden behoorlijk reduceren.

Veel keuze en voor elk budget.
We hebben verschillende mogelijkheden om ruimtes (meestal plafonds) akoestisch af te werken. Variƫrend van zeer stijlvolle, strak afgewerkte plafonds (die eventueel voorzien kunnen worden van koeling of verwarming) tot zeer efficiƫnte en betaalbare gespoten plafondafwerkingen. Uiteraard is alles in veel verschillende kleuren mogelijk.

Stijlvol naar een perfecte akoestische ruimte.